Kennismakingsbezoek aan het EFS College C.O.V.A.B. door Minister Michel Blokland

Nieuwe ministerOp woensdag 16 mei 2012 heeft de minister van Volksgezondheid, drs. Michel Blokland een kennismakingsbezoek gebracht aan het Elsje Finck Sanichar college (C.O.V.A.B.). Voor de minister was dit geen onbekend terrein, in de opstart fase van het instituut heeft de minister als parttime docent zijn krachten gegeven als neurologie docent.

In een presentatie wierp de directeur van C.O.V.A.B. Yacintha Lieuw A Soe een blik terug op de afgelopen 30 jaren en gaf ze de ontwikkelingen die het instituut nog wil doorvoeren de komende periode aan. Verder heeft zij ook gesproken over de problemen waarmee de school nu te kampen heeft.

Een groot probleem waarmee het instituut momenteel zit, is het tekort aan docenten. ”We hebben oproepen geplaatst in de kranten maar misschien hebben de mensen geen interesse ” zegt de directeur. Zij vroeg ook de aandacht van de minister voor het fenomeen dat veel afgestudeerde verpleegkundigen wegtrekken naar het buitenland. “Dit zorgt echt voor een tekort in de sector” aldus de directeur.

Minister Blokland zei dat hij zeker zijn best zal doen om te kijken hoe zaken het beste aangepakt kunnen worden. Van de directeur van C.O.V.A.B. mocht de minister een document in ontvangst nemen met daarin de beleidsdoelen die het instituut wil doorvoeren de komende vijf tot zes jaren.

Share this Post!

About the Author : Trisno Karijodikromo