EFS COLLEGE COVAB VIERT EERSTE WORLD TEACHERS DAY MET UITREIKING TEACHER EXCELLENCE AWARD

Op woensdag 5 oktober 2016 werd wereldwijd de “Dag van de leraar” gevierd. In dit kader heeft het EFS College COVAB voor het eerst een speciaal symposium georganiseerd rond het thema “Valuing Teachers, Improving Their Status”.

Mevrouw. Drs. Daniela Rosario coördinator CENASU MINOWC en docent, koos ervoor om in haar motivational speech de 7 beroepscompetenties van de docent te belichten. Verpleegkundig directeur van het PCS Dhr. Herman Jintie MSc. bracht een ode aan de leraar met als boodschap “Laat je inspireren van binnenuit en laat je niet weerhouden door dingen die je van buiten beïnvloeden”.

Als blijvende herinnering aan de eerste viering van de Dag van de eraar  heeft kunstenaar Overdo Berghout een “Tree of Knowledge” geschilderd waar alle aanwezigen een boodschap rond het thema op de bladeren aan toe hebben gevoegd. overdo

Het hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de Teacher Excellence Award: een award voor de meest competente docent. Alle docenten mochten twee collega’s nomineren, waarna een speciale commissie bestaande uit de HR Manager en de Onderwijsmanagers dhr. Brian Seijmonson (ICT – docent) hebben gekozen tot leraar van het jaar 2016. Hij was zeer verrast en gaf aan dat hij deze award aan alle docenten opdroeg. Rosario gaf in haar speech aan dat er meer mannen in het onderwijs dienen te komen om gender equity te krijgen in het onderwijsproces. dvdl-brian

De directeur van EFS College COVAB; Mw. A. Wallerlei-Kumbangsila blikt terug op een zeer geslaagde eerste viering. Zij geeft aan dat COVAB op deze wijze de inzet van haar docenten memoreert en een prikkel geeft om dit bijzondere werk voor te zetten.

Share this Post!

About the Author : Winston Lieveld